Следвайте Гласове в ТелеграмВоенното контраразузнаване към Украинската служба за сигурност (УСС)

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоенното контраразузнаване към Украинската служба за сигурност (УСС)
Коментари Харесай

Счетоводител, присвоил близо 200 000 евро от заплати за морската пехота на Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военното контраразузнаване към Украинската работа за сигурност (УСС) разобличи скица за източване на бюджетни средства в един от батальоните на морската пехота към Въоръжените сили на Украйна, съобщи украинската организация УНИАН.

Незаконната активност е била проведена от касиер-счетоводител от финансово-икономическия отдел на военната част. По данни от следствието той начислявал заплати и награди на свои познати, които не влизат в състава на батальона и изобщо не са зачислени на работа към Въоръжените сили на Украйна.

" За реализирането на схемата (счетоводителят) вписвал погрешна информация във ведомостите и описите по счетоводната стратегия, като злонамерено е употребявал достъп до системата, който без съображение му бил възложен от началника на финансово-икономическия отдел на батальона ", осведомят от УСС.

Счетоводителят подавал фалшифицираните сведения за заплатите и наградите на войсковата част към регионалното поделение на министерството на финансите на Украйна. Установено е, че с помощта на схемата той придобил автомобил от висок клас. Като цяло чиновникът присвоил 10 милиона гривни (приблизително 200 000 евро - бел. ред.) бюджетни пари. По време на обиска, осъществен на работното му място и в жилището му, са открити безценен автомобил, скъпи аксесоари и битова техника, за които употребявал присвоените пари.

Засечени са и 2,5 милиона присвоени гривни в кредитни карти у негови познати, на които чиновникът отпуснал заеми. Освен това при обиска е открита бойна граната РГО, която е дадена за проучване.

Срещу счетоводителя е повдигнато обвиняване по член 4, алинея 191 от Наказателния кодекс на Украйна – " заграбване на пари и имущество или придобиването им посредством корист със служебно състояние ". Заплашват го до осем години затвор.

Инфо: dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР